27 de març del 2009

L'error moral i pràctic del regulacionisme

 

Molts defensors dels animals intenten actuar agosaradament en el sistema polític per a aconseguir solucions a la crueltat que s'aplica als animals no humans explotats per part de l'home.

Aquests activistes creuen que es pot regular aquesta explotació de manera que el patiment sigui minimitzat. No obstant això, les evidències mostren que aquestes regulacions són ineficaces per la pròpia naturalesa del sistema d'explotació, (en què els animals no humans són considerats recursos econòmics, simples "coses"), i l'ús de les quals s'aplica d'acord amb el valor econòmic que tenen.

Els interessos dels animals explotats no poden ésser tinguts en consideració; perquè si això pogués ser així, en primer lloc els animals no serien emprats com a recursos i no es donarien les situacions que els provoquen el patiment i la mort.

El problema tant moral com pràctic és intentar regular el crim en lloc d'abolir-lo.

Crims com la tortura, la violació i l'assassinat no han de ser regulats sinó prohibits i combatuts amb tots els mitjans educatius i legals al nostre abast. Tractar de regular-los no solament és immoral i ineficaç per combatre'ls sinó que degrada moralment el propi sistema legislatiu.

La matança de foques que es duu a terme aquests dies és un crim legal que no ha de ser regulat sinó prohibit. Però també és un crim legal el que passa cada dia dins de les granges, els escorxadors i els laboratoris d'experimentació. Un silenciat i incessant holocaust d'éssers innocents.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada