15 de juny del 2016

El negoci animalista afavoreix la industria de l'ou

 

Igual que hi ha una indústria que explota els animals també hi ha una indústria que es dedica a explotar l'explotació animal. Vull dir que hi ha una sèrie de corporacions animalistes que tenen com a objectiu publicitar determinats aspectes d'aquesta explotació considerats especialment 'cruels' i demanar diners a la gent amb l'excusa que ells poden reformar-la per tal que sigui més 'humanitària' o menys 'cruel'. Aquí en veurem un exemple notable.

L'organització 'IgualdadAnimal' ha anunciat a la seva pàgina que:


«La indústria de l'ou dels EUA deixarà de triturar vius milions de pollets mascles.»

Amb això es vol referir al fet que l'organització nord-americana Humane League afirma haver convençut la indústria avícola perquè apliqui una tècnica que permet identificar i rebutjar els ous que continguin embrions masculins. El propòsit és incubar solament els que continguin embrions femenins perquè es desenvolupin com a gallines i poder treure'ls els ous que produeixin. Els pollets mascle no poden pondre ous així que són assassinats poc després de néixer.

'IgualdadAnimal' dona suport, difon i celebra aquesta mesura qualificant-la com un 'progrés', però, un progrés cap a on?

Els explotadors institucionals reconeixen que aquesta mesura és 'comercialment viable' segons declara la pròpia Humane League al diari Washington Post, és a dir, que això no suposa cap amenaça al seu benefici econòmic ni a la seva existència com a indústria. Per tant, això no és una cosa que ajudi a progressar cap a l'abolició de l'explotació animal.

A més, la reforma no s'implantarà fins d'aquí a quatre anys, i potser llavors ni tan sols s'adopti, atès que es tracta d'un mer compromís verbal. És probable que sigui una pura maniobra publicitària. Els grups animalistes corporatius necessiten anunciar periòdicament suposades 'victòries' per animar la gent a donar-los més diners. És un negoci. Aquests grups animalistes mostren escenes de 'crueltat' i demanen diners a la gent al·legant que ells ho solucionaran. Però en realitat no solucionen res. Les seves mesures no aturen la violència contra els animals.

Fins i tot encara que realment s'arribés a implementar aquesta mesura, no se salvaria ni un sol animal. L'únic que passaria és que, en lloc d'incubar mascles i femelles, s'incubarien solament femelles. I totes les gallines que neixin viuran sotmeses per a produir ous i després ser enviades a l'escorxador. Ni un sol animal se salvaria de l'explotació. Per tant, es tracta de publicitat enganyosa. Tal com informa La Vanguardia:

«El culling hauria de ser substituït per la ‘selecció in-ovo’, una tècnica que permet seleccionar els ous abans que es desenvolupi el pollet. D'aquesta manera, es deixarien desenvolupar tan sols les femelles, mentre que els ous que continguin mascles serien emprats per a altres fins, com la producció d'aliments per a animals i l'experimentació científica, cosa que també reduiria la pressió productiva cap a les gallines ponedores.»

Ara imaginem un grup de proxenetes que tingués dones segrestades per inseminar-les forçosament amb la intenció que tinguin nenes per a explotar-les sexualment, però que matés els nens homes perquè no els serveixen per al seu propòsit. Algú pensa que seria acceptable assessorar els proxenetes sobre una tècnica que els permetés avortar els embrions mascles i així poder aconseguir que tots els naixements siguin nenes? Això és obscè i repudiable. Tot i això, els grups animalistes adopten com a norma aquesta tasca de complicitat amb els explotadors.

La reforma benestarista tan sols serveix per a tranquil·litzar-nos la consciència; però no serveix per a evitar la injustícia que infligim als animals. De fet, tot el concepte de 'benestar animal' s'ha ideat per a reforçar i perpetuar l'explotació sobre els individus no humans millorant-ne el rendiment econòmic i ajudant a tranquil·litzar la consciència de la gent perquè no s'inquietin sobre la moralitat de l'ús d'animals.

Si realment no volguéssim causar un dany innecessari i injustificat als altres animals aleshores ens faríem vegans —i difondríem el veganisme com a imperatiu moral. Totes les altres no són més que mesures inútils, i èticament reprovables, que no afecten el problema de la nostra relació amb els animals ni la seva situació d'esclavatge.

Cap a l'única cosa que aconsegueixen progressar els grups benestaristes és cap a una reforma de l'esclavatge animal que permeti que la gent se senti més còmoda consumint productes de l'explotació animal i fomentar la creença que podem explotar-los de manera 'humanitària' i 'feliç'.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada