20 d’abril del 2009

Animals no humans

 

Per què el veganisme centra l'interès en els animals no humans encara que el seu enfocament moral inclou tots els animals, inclosos els humans?

    Primer; perquè els humans tenim el poder de sotmetre els altres animals. Aquest fet suposa una contínua transgressió dels interessos dels individus no humans a través de l'esclavitud i l'explotació animal, pràctiques institucionalitzades en la nostra societat humana.

    Segon; perquè els humans tenim profundament arrelada una mentalitat especista que discrimina els animals no humans i els infravalora o directament els exclou de la nostra esfera moral.

    Tercer; perquè en el nostre cànon moral, els humans tenen reconeguts els seus interessos fonamentals amb reflex en la legalitat mitjançant el reconeixement legal d'uns drets fonamentals i inalienables. Els animals no humans no tenen reconeguda la seva consideració moral ni gaudeixen de protecció legal. Són considerats coses i propietats —esclaus.

Si no som especistes ens adonarem que la gran majoria de les víctimes de crims perpetrats per humans són els animals no humans. I llavors hauríem d'actuar en conseqüència.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada