17 de febrer del 2009

Manifest per a una nova ètica


Les vides de tots els animals tenen un valor inherent per a si mateixos i és per això que han de ser respectades.

Rebutgem rotundament la mentalitat antroponcentrista que prova de legitimar una jerarquia d'opressió sobre els altres animals.

Els animals no-humans són reduïts a recursos industrials en granges, escorxadors, laboratoris i altres centres d'esclavitud. Tots els productes d'origen animal: els lactis, la carn, els ous, la pell... són el fruit de la submissió, la tortura i l'assassinat d'éssers innocents.

Els animals no-humans que neixen i viuen en estat de naturalesa lliure i salvatge tenen dret a viure i ser respectats en el seu hàbitat natural sense interferències d'acció humana.

Els animals no són nostres per a ser dominats i emprats com a recursos. Rebutgem el seu ús perquè reconeixem la vida sentent (que té capacitat de sentir) com una fi en si mateixa.

Si volem una civilització que mereixi, de veritat, ser anomenada civilitzada, hem d'acabar amb l'esclavitud institucionalitzada: podem començar revisant la nostra pròpia vida quotidiana. El veganisme és l'essència d'un estil de vida veritablement empàtic i respectuós amb els altres animals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada