4 d’octubre del 2008

L’espècie superior


Hi ha problemes i injustícies que són universals, com la discriminació i l’opressió sobre els altres animals, els que no són humans, que són esclavitzats en benefici dels humans.

De la mateixa manera que alguns humans es varen creure la raça superior amb dret a oprimir i sotmetre altres humans que pertanyien a races suposadament inferiors; els humans en general ens creiem l’espècie superior i aquest perjudici arrelat ens legitima, sota el nostre punt de vista, a explotar animals d’altres espècies que considerem inferiors.

Els animals que no pertanyen a la nostra espècie, que no són humans, són considerats éssers inferiors, éssers la vida dels quals no té cap valor, que solament són objectes d’interès si en podem obtindre algun benefici fraudulent. No se’ls considera persones perquè tenen un aspecte diferent a l’ésser humà, perquè tenen una manera de relacionar-se amb el món diferent de la humana i una forma estranya, segons nosaltres, de relacionar-se entre ells.

Aquesta és la base de l’especisme que tan present és a la nostra societat, el pensament que fonamenta l’explotació dels animals no-humans, el que és al darrere de tots els crims institucionalitzats que es cometen cada dia a les granges, escorxadors, places de toros i altres indrets sinistres on l’activitat que s’hi duu a terme consisteix en esclavitzar i assassinar altres animals per a ús dels humans.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada